Rubriky

Jubilejní Evropské dny handicapu se týkají celé rodiny

V týdnu od 2. do 6. října 2017 se v Ostravě setkají pedagogové, psychologové a zástupci neziskových organizací z několika evropských zemí, aby si předali zkušenosti z péče, terapie a vzdělávání osob s handicapem. Prostor dostanou také rodiče handicapovaných dětí, na programu bude řada aktivit pro odbornou i laickou veřejnost. Podtitul 25. ročníku EDH je RODINA A HANDICAP.

„Letošní téma je poohlédnutím, jakou cestou rodiče postižených dětí prošli a také uvědoměním si, čím procházejí. Věřím, že odpovědi společně nalezneme ve vyjádřeních, příkladech a osobních
příbězích rodičů i odborníků na konferenci a workshopu,“ říká ředitelka Asociace TRIGON, která Evropské dny handicapu pořádá, Olga Rosenbergerová.

Pro více než 80 zahraničních hostů bude připravena odborná konference (3. října, Imperial Hotel Ostrava) a workshop (3. října, Asociace TRIGON), zúčastní se také například slavnostního večera
Křišťálový kamínek (4. října, Dům kultury města Ostravy) nebo křtu charitativního kalendáře (5. října, Mléčný bar NAPROTI).

Chybět nebude ani tradiční fotbalový turnaj ve sjednocené kopané (5. října, Sportovní areál Varenská), soutěž pro děti se specifickými potřebami (5. října, Základní škola, ul. Kpt. Vajdy) a prodejní výstava výrobků nevládních organizací, škol a sociálních podniků (3. října, Úřad městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz).

Vstup na všechny akce je zdarma, kompletní program 25. ročníku Evropských dnů handicapu najdete zde.

Tisková zpráva v .pdf ke stažení zde.

PR a mediální zastoupení (pr.edh@seznam.cz)
Marie Václavková, +420 733 529 899 / Karolina Čiklová, +420 604 832 036

PODPORUJÍ NÁS